A Szegedi Gyermekklinikán viziteltünk :)

Verőfényes napsütésre ébredtünk ma, hogy egy személyes meghívásnak eleget téve ellátogassunk a szegedi Gyermekklinikára, ahol doktorok és doktornénik, főnővérek és ápolók már reggel óta készülődtek, hogy fogadjanak bennünket egy kis bohócdoktorkodásra. Természetesen teljes titokban zajlott minden, a kis betegek még csak nem is sejtették, hogy a megszokottól ma egy kicsit eltérő doktori vizitben lesz részük.

Még felnőttként sem kellemes dolog, ha a kedves doktornéni beutal minket a kórházba, gyermekként ez még félelmetesebb lehet. Ma bohócdoktorként léptünk be a klinika Gyermeksebészeti Osztályára, ahol lelkes orvosok és ápolónők vártak minket már izgatottan. Kórteremről kórteremre járva vittünk vicceket, apró ajándékokat és varázslatot a betegséggel küszködő gyermekeknek.
Az első pillanatban a meglepődött arcok nevetős kuncogássá és csodálkozó tekintetekké válnak, Gergő Bohóc hihetetlen viccei és Dorka Bohóc varázslatai láttán.

Domi barátunk hasát fogva kuncogott velünk, Krisztián pedig inkább velünk bohóckodott, addig is félretéve az ebédjét.

gyógyító bohócdoktori vizitünk végére 26 kisbeteget látogattunk meg, és nagy örömmel kijelenthetjük, hogy egytől-egyig sikerült minden csöppségnek mosolyt, és nevetést csalni az arcára, és egy kis vidámságot varázsolni az – egyébként a nővéreknek köszönhetően igazán jó hangulatú – kórtermekbe. Az egyik gyerkőc szerint“Átvarázsoltuk a kórtermet egy nagy Meseországgá!”.

A nap zárásaként Dorka és Gergő lufiállatokat hajtogatott a velünk tartó nővérkéknek, és orvosoknak. A szokásos közös fotózkodást követően a kórház dolgozói mosolyogva elbúcsúztak a Gyógyító Bohócdoktoroktól. Mi pedig ígéretet tettünk nekik, hogy Dorka Bohóccal és Gergő bohóccal legközelebb is jövünk ilyen jó hangulatú vizitet tartani!

Gyógyító Bohócdoktor Alapítvány

A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Gyógyító Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia.

Fontos! A programsorozatunk a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek.
Támogassa Ön is adományával a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítványt. A kis segítség is Nagy segítség!
Adószám:18657573-2-06
Hivatalos bankszámlaszám (Raiffeisen Bank): 12067008-01528812-00100000

Fődi Brigitta, a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány elnöke az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben vidám egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek. Az info@bohocdoktor.hu e-mail címre az alapítvány várja az egész országból segítő önkéntesek jelentkezését is.

Mottónk: Hatalmad van másokat boldoggá tenni.

Elérhetőségeink:

Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány
6721 Szeged József Attila sgt. 24.
Elnök: Fődi Brigitta +36209197622
info@bohocdoktor.hu
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
www.bohocdoktor.hu